Tre populära (och billiga) webbhotell

Webbhotell är för internet som Scandic hotell är för människor. Ett ställe där man lagrar och publicerar sin hemsida. Många av dessa erbjuder olika tjänster som kan kopplas till webbsidan exempel är funktioner för handel, sökfunktioner och databashantering.

Det finns idag ett flertal stora företag som erbjuder dessa tjänster och det är mest efter smak, tycke och givetvis priset som avgör vilken du ska välja.

Webbhotell är till för dig som vill starta en egen hemsida men inte vill äga en egen server på internet. Det är ett ställe där flera människor kan ha sina hemsidor på samma gång, det enda du behöver är ett egen domännamn.

Med beroende på hur mycket funktioner och support du vill ha finns det både webbhotell som är gratis och de som kostar pengar.

Binero, Loopia och Citysites

Några svenska webbhotell som finns är Binero, Loopia och Citysites. De alla kostar pengar men beroende på vilket pris du betalar och vad du strävar efter med din hemsida ger de dig olika funktioner och service.

Binero:

binero

Redan från start har Binero varit ett webbhotell som fungerar väldigt bra och som folk känner igen för deras stora och bra support. Det har gjort att de växt fram snabbt och är nu störst av alla återförsäljare i Sverige när det kommer till .se-domäner.

Med tiotusentals människor som använder sig av dem, finns det allt från föreningar, privatpersoner till stora företag. Några av de stora kunderna är: SVT, Trafikverket, Nordic Hotels och Thåström.

Binero hör idag till en större koncern där man erbjuder ett flertal IT och driftstjänster och satsar på att bli en helhetsleverantör inom IT.

Loopia:

loopia

Grundaren Sam Nurmi startade webbhotellet år 1999 då det kallades NetConnect. Förutom att de har bytt namn till Loopia sedan dess har mycket annat hänt, webbhotellet har växt otroligt och har nu kontor både i Sverige och Serbien. Med ungefär 800 000 domäner (som ökar för varje dag som går) är Loopia just nu det största webbhotellet i Sverige.

Loppia gör en stor utveckling av sina system själva för att försöka hålla en ledande position inom tjänster och system.

De är idag en del av Visma som leverar bland annat butiksdatalösningar, utveckling och konsultverksamhet inom IT samt vissa inkassotjänster.

Citysites:

citycites

 

Citysites bildades av två mycket erfarna IT-människor som redan innan hade startat upp ett annat stort webbhotell. Tack vare detta har kunderna en stor tillit för Citysites och levererar därför mer än 100 miljoner sidor per dag.

De har över 20.000 kunder överallt i Sverige och är även ett av de största webbhotellen vi har.

Allt från rätt så enkla hemsidor till de större mer avancerade systemen kan du få hjälp med hos Citysites.

Citysites som hör till Citynetwork har idag sitt huvudatacenter i Karlskrona men också ett datacenter i Stockholm. Detta gör att man garanterar redundans. Företaget jobbar hårt för miljön och hjälporganisationer med stöd till bl.a. barncancerfonden och använder också själva vindenergi för drift av sitt datacenter.

Alla dessa tre erbjuder liknande tjänster och funktioner, det är du som väljer.