Bloggen – Hur gör man?

Att äga en blogg är något som växt och blivit en otroligt stor grej genom åren.
blogging-336375_640En blogg kan oftast jämföras med en dagbok, men istället för att du har en bok som du skriver i samlar du allt på din blogg på internet. Blogga är något som passar för alla och är en plats där du kan skriva om dina tankar, om din vardag, lägga upp bilder från din semesterresa, kanske ditt intresse för matlagning och mycket mer.
Du kan ha en blogg som bara handlar om något specifikt ämne eller så kan du välja att kanske ha en mer vardaglig blogg där du byter ämne från inlägg till inlägg beroende på hur du känner.

Du kan även tjäna pengar på att blogga. Du kan få betalt genom antal sidvisningar, länkar eller reklam. Har du har en blogg som många följer dagligen är det ett smart sätt för företag att utnyttja genom att få sina produkter uppvisade.

I Sverige har vi idag ett stort gäng framgångsrika bloggare som har sin blogg som arbete och som tjänar en rätt så stor summa pengar per månad. Företag betalar bloggarna för att de ska göra reklam för deras produkter. Genom att de då visar produkten i deras blogg och skriver några meningar får de sedan betalt. Hur mycket de tjänar beror på hur många följare de har eller som visar betalar för är hur många människor som sedan köper produkten de länkat.

Hur gör du?

Att starta en blogg är inte alls svårt och det finns ett antal bloggportaler du kan använda dig av. Några bloggportaler som finns är www.blogg.se , www.nouw.com och www.devote.se. Alla dessa tre är helt gratis och ger dig en lätt start till att börja blogga.

Du registrerar dig på den bloggportal du känner passar dig bäst genom att skriva i det namnet du önskar, är det ledigt blir det sedan din bloggs namn.
När du sen är registrerad börjar du designa din blogg som du vill ha den, (oftast har bloggportalerna teman som du kan välja mellan). När du är nöjd med hur din blogg ser ut är de bara att börja blogga.

Du har ditt egna inlogg och sköter din blogg själv genom att göra inlägg och uppdatera den så ofta som du vill. Dom flesta har sina bloggar öppna vilket betyder att vem som helst kan läsa och ta del av bilderna och allt som uppdateras där men du kan även välja att ha din blogg låst. Är din blogg låst behöver du ett lösenord för att kunna läsa bloggen vilket gör att du kan skriva och ha texterna för dig själv eller om du känner för att kanske dela med dig till några fåtal vänner eller familj kan du ge ut lösenordet till dem och de kan då logga in och läsa vad du skrivit.

Viktigt att tänka på om du äger en blogg är att alla bilder som du publicerar där kommer alltid finnas på internet, de är omöjligt att få bort en bild helt.